Nintendo 3DS

Metroid se vraća, najavljene dve nove igre!

Metroid je kultni Nintendo SF serijal koji dugo nije imao novu igru iz glavnog serijala, bilo 2D ili 3D.

Igrači su dugo tražili pravi novi Metroid, ali Nintendo nije izgledao zainteresovano. Današnji dan je veoma važan za sve fanove, jer je najavljena ne jedna, nego dve nove Metroid igre!

Prvo, u okviru Nintendo Spotlight prikaza, saznali smo da rade na Metroid Prime 4, nastavku Metroid Prime serijala. Prvi Metroid Prime za GameCube bio je pravo čudo, niko nije očekivao da će serijal kao što je Metroid moći da pređe iz 2D u 3D iole uspešno, ne samo što se dogodio prelaz iz 2D u 3D, nego je i čitav žanr tada prešao iz akcionog platformera u pucačinu iz prvog lica. A kako je to prihvaćeno kod fanova i kritike? Pa, dovoljno je da vam kažemo da igra na Metacriticu ima ocenu 97/100 od preko 70 recenzija,  i sve vam je jasno.

Drugi deo je izašao za GameCube, treći za Wii, a kasnije su sve tri igre bile deo kolekcije sa dodatim kontrolama pokretima za Wii. Nismo dobili praktično nikakve konkretne informacije o Metroid Prime 4, osim da postoji.

Ostim toga, najavljen je još jedan Metroid u vidu Metroid: Samus Returns za 3DS. U pitanju je rimejk Metroid II igre sa Game Boya, a izlazi već 15. septembra. Ko bi rekao da će i 3DS u junu 2017. godine dobiti najavu za veliku novu igru!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top