Nintendo Switch

Sony ne želi deljeni multiplejer sa drugim platformama zbog dece?

Sony je je poslednjih godina uglavnom bio “good guy” kada su u pitanju odluke i stvari koje su dobre za krajnje korisnike, ali su ovih dana i oni rešili da rade nešto što je u najmanju ruku čudno, i što je izazvalo nezadovoljstvo kod vlasnika PlayStation konzola, a kada su čuli objašnjenje, kod mnogih je izazvalo i bes.

Naime, ovih dana je na E3 objavljen dolazak Rocket League na Nintendo Switch, kao i gomila novih stvari za popularni Minecraft. Kod obeju objava jedna od glavnih stvari je bila to što će od sada obe igre imati cross-platform podršku, odnosno deljeni multiplejer, odakle god da igrate – Nintendo Switch, Xbox One ili PC. Primećujete da neko fali? Tako je, Sony je odlučio da u ovom trenuku ne da podršku za cross-platform igranje, što je razljutilo mnoge vlasnike ovih konzola koji igraju pomenute igre.

Upitani za objašnjenje od strane portala Eurogamer, dobili smo u najmanju ruku čudno obrazloženje od strane Džim Rajana, globalnog direktora Sonija za prodaju i marketing. On je rekao da “moraju da brinu o ljudima sa kojima imaju ugovor” misleći na ljude koji plaćaju PlayStation Plus pretplatu jer “svi znamo koja je demografija ljudi koji igraju Minecraft” aludirajući na to da tu igru uglavnom igra mlađa publika, odnosno deca, i da oni ne žele da imaju odgovornost za ponašanje nekoga ko je vam njihove oblasti kontrole i odgovornosti, jer na taj način navodno ugrožavaju PlayStation Plus korisnike koji igraju onlajn, ali i decu koja igraju preko drugih platformi.

Ne znamo za vas, ali nam ovo zaista deluje kao izuzetno naivno i loše (da ne upotrebimo neku težu reč) objašnjenje, a sama odluka ide na štetu isključivo PlayStation igrača. Čini nam se da se istina krije u tome da je Sony jednostavno u prednosti kada je ova generacija konzola u pitanju, i da ne osećaju potrebu da se odluče na ovakve poteze.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top