PC

Vampyr E3 gejmplej prezentacija

Posted on

Akcioni narativni RPG Vampyr par dana pred E3 je dobio potvrđeni datum izlaska, a sada imamo prilike da vidimo i desetominutnu prezentaciju igre sa samog E3 festivala.

U trejleru glas naratora nas vodi kroz različite komponente igre, od priče, preko postavke i gejmplej mehanika. Ono što nas iznenađuje već na početku je da ovde nećemo biti prikriven vampir koji vodi dvostruki život daleko od očiju, već izgleda da je u svetu ove igre to poprilično prihvatljiva stvar, čak i za našeg glavnog junaka Dr. Jonathan Reida, kome i šef zna da je vampir (zamislite da vaš šef zna da ste recimo alkoholičar).

To saznajemo već u prvoj sceni, gde jedan od pripadnika lovaca na vampire koji se zovu “the Guard of Priwen” želi da napadne Reida, ali ga upravnik bolnice upozorava da je to “sveta zemlja” i da ne sme to da radi. Pored vampira i onih  koji ih love, u igri postoje i takozvani “skal”, koji predstavljaju neku nižu vrstu vampira i koji su potpuno izgubili razum.

U samom svetu igre, smeštenom u fiktini London 1918. godine, vlada smrt i opasna epidemija u vidu “Španske groznice” (što inače predstavlja stvarni istorijski događaj) i vi kao doktor pokušavate da rešite ovo i spasete svoje sugrađane, ali usput pokušate da shvatite šta se to dešava sa “skal” i zašto se oni stvaraju.

Iako je u pitanju akcioni RPG, igra je urađena tako da ne morate apsolutno nikoga da ubijete do kraja igranja, jer je ipak glavni akcenat na priči, moralnosti i teškim odlukama, a ne na borbama. Ipak, u samom trejleru imamo prilike da vidimo i kako borba izgleda, doduše samo jednom u desetak minuta, koliko snimak traje.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version