PC

Far Cry 5 i Assassin’s Creed: Origins neće imati mini mape

Kako javljaju reporteri sa E3, koji su imali prilike da probaju nove UbiSoftove naslove, oba velika UbiSoftova nastavka, Far Cry 5 i Assassin’s Creed: Origins, neće imati tradicionale mini mape po kojima su ovi serijali poznati.

Ukoliko ste igrali bilo koju od igara iz ovih franšiza, znate da ih karakterišu mini mape sa specifičnim crno-belim UbiSoft dizajnom na kojima otkrivate vaša mesta od interesa, i to uglavnom tako što se penjete na visinske tačke i otkrivate sve zanimljivosti u okolini ili jednostavno tako što direktno idete po terenu. Vremenom ove mape postanu toliko prenatrpane da ne znate gde ćete pre da odete i osećate obavezu da “čekirate” sve što se nađe na mapi.

FC 5 i AC Origins će u potpunosti izbaciti ovaj sistem i igrač će morati da se oslanja na istraživanje i poznavanje, odnosno pamćenje terena koji istražuje. Kako smo već videli prilikom predstavljanja Assassin’s Creed: Origins, naš glavni junak će za istraživanje i “skeniranje” terena koristiti svog vernog saptunika, orla Senu, koga u svakom trenutku možete poslati da proleti terenom i otkrije sve zanimljivosti i pretnje koje vas očekuju u nekoj oblasti. Sa druge strane, u Far Cry 5 ćete imati dvogled koji ćete takođe u svakom trenutku moći da izvadite i osmotrite situaciju.

Biće zanimljivo videti kako će publika, naviknuta na “serviranje” stvari na mapama i direktnu navigaciju, reagovati na ovo, ali verujemo da ovakva odluka može pomoći imerziji igrača u samu igru, jer će stvoriti realniji osećaj istraživanja i podstaknuti igrača da istražuje teren, umesto da jednostavno ide od tačke do tačke.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top