PC

IO Interactive postao samostalan i zadržao prava na Hitman franšizu!

Studio IO Interactive objavio je juče zvanično saopštenje u kome upoznaje fanove i javnost sa činjenicom da su nakon uspešnih pregovora sa Square Enix postigli dogovor o otkupljivanju kompanije i vraćanju njene samostalnosti.

Ono što je i za firmu i za fanovne najbitnije, studio je zadržao intelektualno vlasništvo nad njihovom najpoznatijom franšizom – Hitman serijalom.

U maju gejming industriju je zatekla informacija da je Square Enix rešio da proda IO Interactive, iako se činilo da je reboot Hitmana iz 2016. godine prošao dobro finansijski, pošto kod publike i kritike svakako jeste.

Nakon dužeg perioda, niko nije pokazao interesovanje za kupovinu IO Interactive, pa se činilo da će se IO Interactive ugasiti i sa njim i čuveni svet Agenta 47.  Bili smo svedoci otpuštanja mnogih ljudi u ovom studiju, koji su svoj hleb našli u drugim kompanijama, pa je delovalo kao da svakog dana možemo da očekujemo vest da se studio i zvanično raspustio.

Ipak, kao što ste pročitali gore, lepe vesti su stigle juče za sve fanove Hitmana, i sada je sudbina kompanije i Hitmana u rukama onih koji su igru i stvorili.

Treba skrenuti pažnju i na dobru volju Square Enixa da se postigne dogovor i da pravo na Hitman franšizu preda njenim tvorcima, jer smo svedoci kroz istoriju industrije da je praksa u ovakvim situacijama da se studio jednostavno ugasi, a franšiza zadrži u “fioci” kod izdavača, do neke nove prilike za njeno oživljavanje koja često nikada ni ne dođe.

Lopta je sada u dvorištu IO Interactive i jedva čekamo da vidimo šta nam novo spremaju za Hitmana.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top