PC

Age of Empires dobija HD verziju

Age of Empires, legendarna strategija u realnom vremenu, ovog oktobra slavi 20 godina postojanja, i u to ime Microsoft je obelodanio na PC Gaming E3 konferenciji da ćemo dobiti rimasterovano izdanje igre pod nazivom Age of Empires Definitive Edition.

Očekuju nas Ultra HD teksture u 4K rezoluciji, HD soundtrack, “quality of life” poboljšanja gejmpleja i mogućnost velikog odzumiranja mape.

Ovo su svakako lepe vesti za ljubitelje ove kultne strategije i generalno fanove RTS igara, ali u trenutku kada smo čuli legendarno ” WOLOLO” u trejleru, nekako smo se svi potajno nadali da ćemo možda videti najavu za novu Age of Empires igru, a ne remaster.

Kroz svoju istoriju ovaj serijal je ostavio dubok trag u svetu strategija, čija su tri dela, ekspanzije i spinof Age of Mitology, prodati u preko 20 miliona primeraka.

Ipak, Ensemble Studios, koji nam je doneo sve ove igre, je ugašen od strane Microsofta početkom 2009. godine, a na Definitive Edition radi direktno Microsoft Games Studio, na čelu sa Adam Isgrinom, veteranom RTS industrije, koji iza sebe ima veliko iskusutvo u radu na jednom drugom velikanu žanra – Command and Conquer.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top