PC

Burne reakcije igrača na gašenje OpenIV alata za modovanje

Prošle nedelje je Take-Two kompanija ugasila OpenIV alat za pravljenje modova, a sada je red na igrače da kažu šta imaju.

Kao rezultat pokrenuta je peticija na sajtu change.org, gde svako može da se upiše, i da svoj glas. Trenutno je peticiju potpisalo 58 000 ljudi, ali broj i dalje raste.

Grand Theft Auto 5 je na Steamu dobio gomilu negativnih ocena od kada se desilo gašenje OpenIV, tako da su skorašnje ocene pretežno negativne (samo 12% pozitivnih od skoro 45 000 u ovom trenutku). Sve ocene su upućene zajedno sa negativnim i pogrdnim komentarima zbog ukidanja OpenIV alata.

Zajednica modera je izjavila kako su sada primorani da se vrate na vanila verziju igre, što je veoma poražavajuće, dodali su još i da će se, uprkos sprovedenim merama, onlajn varanje nastaviti.

Vaš autor je u GTA 5 proveo više vremena i imao više zabave uz različite modove, nego u multiplejeru. Logična je reakcija čitave zajednice i bes je svakako emocija koja preovladava. Slobodno se uputite na change.org i podržite zajednicu.

Ispod možete pogledati video, napravljen uz pomoć OpenIV alata, u kome je predstavljeno njegovo gašenje i smrt modovima. Ljudi u odelima, koji predstavljaju Rockstar i Take-Two, ubijaju Super Maria, Hulka, i uništavaju vozila koja je je omogućio ovaj popularni alat.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top