PC

Da li je The Last Night najlepša igra prikazana na E3?

U moru velikih naslova i objava prikazanih na upravo završenom E3 festivalu, tokom Majkrosoft konferencije se izdvojilo delo pod imenom “The Last Night”.

Kako kažu iz studija Odd Tales, koji radi na ovoj igri, u pitanju je post-sajberpank akcioni platformer, smešten u distopijski svet gde čoveka razara osećaj besmisla prouzrokovan razvojem tehnolgije i veštačke inteligencije, koja je praktično preuzela sve poslove i sve radi i stvara umesto nas.

Dakle, ne, ovo nije priča kakvu obično očekujemo od distopije, gde zle korporacije ili vlade brutalno vladaju i eksploatišu ljude i planetu, ili o pobunjenim robotima ala Matriks, već više filozofski obrt na čovekovo postojanje i izgubljeni smisao. Čini nam se da su autori uboli u centar sa opisom igre na Steam stranici, gde kažu da ljudi u svetu ove igre “definišu sebe stvarima koje konzumiraju/koriste, a ne onime što stvore” (“defining themselves by what they consume, not what they create”), što je posebno jezivo imajući u vidu da već sada živimo u vrlo sličnom potrošačkom društvu.

Osim odličnog narativa i premise priče, ono što je igru izdvojilo jeste zadivljujuća vizuelna prezentacija sa 3d pixel art stilom i gomilom neonskih boja koje i očekujemo od sajberpank naslova.

The Last Night će se pojaviti za Xbox One, PS4 i PC negde tokom 2018. godine, a ono što dodatno uliva poverenje u kvalitet igre je izdavač Raw Fury, koji nam je ove godine već doneo sjajnu narativnu igru u vidu What Remains of Edith Finch.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top