Vesti

Igrajte legendarnog Super Marija u stvarnom životu

Poslednjih godinu-dve gejming u virtuelnoj realnosti je pravi hit, ali ne treba zaboraviti ni augmentovanu realnost i takozvane AR uređaje, od kojih je svakako najistaknutiji Majkrosoftov Hololens.

Augmentovana realnost je kada u postojeći svet uz pomoć recimo pametnog telefona ili nekih specijalnih uređaja “dodajemo” stvari koje nisu zaista tu. Možda i najpoznatiji primer igre sa augmentovanom realnošću jeste Pokemon GO, svi smo bili svedoci ludnice prošle godine kada je gomila jurila pokemone po ulicama i parkovima gradova širom sveta.

AR uređaji rade slično kao i VR, s tim što ih koristite u “stvarnom” svetu i u postojeće okruženje dodaju 3D elemente.

Ovaj momak iz Indije se dosetio sjajne ideje, pa je isprogramirao čuveni prvi level iz Super Mario za NES, i zatim ga odigrao u lokalnom parku. Modeli koje je napravio izgledaju veoma prosto i možda estetski ne baš primamljivo, ali akcenat i nije bio toliko na tome koliko na generalnom pokazivanju šta se sve može postići sa kreativnim korišćenjem agumentovane realnosti.

Pogledajte video u kome je ovaj momak demonstrirao kako izgleda igranje Super Mario Bros u stvarnom životu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top