PLAY! ; PLAY! Zine

Kirby se vraća sa prvom igrom za Nintendo Switch

Možda je Mario najveće i najpoznatije zaštitno lice Nintendo konzola, ali je svakako odmah tu rame uz rame i Kirby.

Ovaj mali ružičasti loptasti stvor već preko 25 godina i u preko 20 igara uveseljava generacije gejmera. Od kada se prvi put pojavio u Kirby’s Dream Land za Game Boy 1992. godine, Kirby je svojom zabavnom pojavom i unikatnim gejmplej mehanikama, od kojih se svakako izdvaja njegovo kopiranje moći protivnika, veoma brzo stekao kultni status u svetu video igara.

Danas pričamo o njemu jer nam je sinoć na Nintendo E3 konferenciji najavljena i prva Kirby igra za Nintendo Switch, koja jednostavno nosi naziv “Kirby”. U prvom promo trejleru vidimo sve ono što od njega očekujemo, kako Kirby barata mačem, ali i metlom, “jede” svoje protivnike kako bi preuzeo njihove osobine, ili pak baca srca na njih, kako bi ih pridobio da se biju za njega, i usput se pretvara u raznorazne druge forme i oblike, kako bi sebi olakšao prelaženje prepreka i neprijatelja.

Ono što je posebno zanimljivo, i u duhu Nintendo Switcha, je to što nam novi Kirby donosi i co-op za do 4 igrača, tako da ćete u nove Kirby avanture moći da idete i zajedno sa prijateljima.

Još uvek nemamo konkretan datum izlaska, osim informacije da će se igra pojaviti negde tokom 2018. godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!