PLAY! ; PLAY! Zine

RiME krekovan za manje od nedelju dana od puštanja u prodaju

Hakeri su odgovorili na izazov kreatora video igre RiME, i krekovali su ovaj naslov za 6 dana od puštanja u prodaju. Početkom ove nedelje, glavni producent Kori Bredli, je izjavio da će ukloniti Denuvo zaštitu sa RiME naslova, ako bude krekovan. Skidrow grupa je danas izbacila krek, zajedno sa veoma zanimljivom objavom, koja krivi Denuvo softver za loše performanse koje ovaj naslov pruža.

“Baldman”, koji je preuzeo odgovornost za hakovanje, je rekao da RiME kreira oko 300,000 poziva na “aktivaciju” tokom pokretanja i učitavanja sačuvanih fajlova. Igre kao Nier: Automata i Prey tokom istog procesa kreiraju samo 1000 poziva. Takođe je dodao da se ti pozivi dešavaju tokom svake sekunde provedene u ovoj igri, dok se u naslovima Prey i Nier događaju u razmaku od nekoliko minuta tokom gejmpleja, što jako utiče na performanse. Ove izjave su za sada neproverene, ali je sam producent priznao da prisustvo Denuva ima mali uticaj na performanse igre.

Pirati su ispunili svoj deo izazova, sada samo čekamo da i kreatori igre ispune svoje obećanje i na tržište puste verziju koja nema Denuvo zaštitu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!