Filmovi-Serije

Sprema se se Breaking Bad PlayStation VR projekat

Kreator kultne serije Breaking Bad, Vins Giligan (Vince Gilligan) udružiće se sa Sonijem kako bi kreirali Virtual Reality iskustvo zasnovano na seriji. Još je vrlo malo podataka o projektu, jedino je izvesno da neće biti u toku 2017. godine.

Predsednik sonijevog odeljka za video igre, Šon Lajden (Shawn Layden) izjavio je kako su imali sastanke sa nekoliko istaknutih stvaralaca koji rade ili su radili za Soni, uključujući Ronald T. Mura (Battlestar Galactica), Frenka Darabonta (The Walking Dead) i Dejvid Šora (The Blacklist). Pravili su ture unutar Sonijevog VR odeljenja, pokušavajući da ih navedu na razmišljanje kako da iskoriste taj medijum za nove projekte. Svi oni su bili impresionirani, ali je samo Giligan odmah video način na koji može da svoju ideju pretoči u VR iskustvo.

Sony Interactive Entertainment se trudi da svoje polje delovanja proširi i izvan opsega igara. 2015. godine su sa Sony Pictures televizijom producirali “Powers”, adaptaciju stripa i prvi originalni pisani projekat iz PlayStationa. Serija je trajala dve sezone.

Ovaj odeljak Sonija je zadužen i za PlayStation Vue, striming servis koji ima najveći procenat zadržavanja gledelaca u okviru Soni mreže(uključujući PlayStation Plus i PlayStation Music). Za gledaoce od 18 do 34 godina, prosečno vreme provedeno uz Vu u toku meseca je 140 sati, skoro duplo od proseka za tu demografsku kategoriju.

Šon Lajden se nada da će uz pomoć Vinsa i njegove serije Breaking Bad, uspeti da popularizuje VR sekciju i da u jednom trenutku tu budu ovako inpresivni brojevi. Da li će u tome uspeti, videćemo najranije 2018. godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top