Domaća Scena

The Last Tree – domaći platformer sa snažnom porukom

Početkom ovog meseca na Steamu se pojavila igra “The Last Tree”, domaćeg autora Dalibora Kamnjanaca.

U pitanju je 2d platformer sa veoma lepom 2d grafikom rađenom u Unreal 4 endžinu, sa velikim brojem različitih okruženja i postavki. Ono što će vam odmah zapasti za oko, u igri se ne krećete sa leva na desno, nego u obrnutom pravcu – sa desna na levo.

Osnova priče je sledeća: Godina je 2092. i drvo pod nazivom Ungrodo je poslednje drvo na svetu kojeg svi jure. Ali on poseduje posebnu moć, a to je da se vreme usporava prilikom kretanja glavnog karaktera. Takođe, Ungrodo je prilično dobar u slagalicama (puzzle preprekama). Mehanike igre su inspirisane naslovima Superhot i Briad

Kako sam autor kaže, “pokušao sam kroz ovu igru da podignem svest gejmera o krčenju šuma i bezobzirnom uništavanju šuma na ovoj planeti, koje se dešava iz mnogobrojnih razloga, a najviše zbog finansijske dobiti, to jest novca.”

Više detalja o samoj igri možete pronaći na Steam stranici igre, a mi ćemo uraditi opis za letnji dvobroj našeg časopisa, gde ćemo vam preneti naše utiske.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top