Nintendo Switch

Yoshi stiže na Switch – prvi gejmplej trejler

Pored prvih kadrova iz novog Kirby naslova i novog trejlera za Super Mario Odyssey, sinoć smo na Nintendo E3 2017 prezentaciji imali prilike da vidimo i novu Yoshi igru koja stiže za Switch.

Yoshi se prvi put pojavo 1990. godine u Super Mario World za Super Nintedno, i od tada je ovaj verni pomoćnik Marija prošao kroz mnoge Mario igre, ali i iznedrio i brojne druge samostalne naslove, gde je on glavni protagonista.

Upravo je takva igra i Yoshi za Nintendo Switch. Po onome što vidimo u trejleru, u pitanju je dobri stari puzzle platformer gde Yoshi ubija neprijatelje, sakuplja novčiće, nosi svoja jaja sa sobom, prelazi prepreke i rešava probleme, usput radeći ono što smo i najviše navikli od njega – jezikom guta i lansira svoje neprijatelje ili predmete iz okoline na druge neprijatelje ili prepreke.

Sam vizuelni identitet igre je u duhu “kartonskih” maketa, odnosno grafika imitira svet napravljen u priručnih materijala, kakav viđamo obično kod dece u vrtiću, i možemo reći da izgleda fenomenalno i u tom smislu je pun pogodak. Osim vizuelnog stila per se, ovo ima ulogu i u gejmpleju, jer će Yoshi moći da ode “iza scena”, odnosno biće nivoa gde će se perspektiva kamere okretati za 180 stepeni.

Inače, potvrđeno je da je igra rađena u Unreal endžinu, što je zaista prava retkost kada su u pitanju igre koje direktno pravi Nintendo, da koristi endžin treće strane za potrebe svojih igara.

Novi Yoshi stiže 2018. godine.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top