PC

Blizzard ugasio legacy server za World of Warcraft samo par sati nakon njegovog rada

U petak je sa radom krenuo Flemyst legacy server za World of Warcraft, koji je trebalo da igračima pruži iskustvo iz doba Burning Crusade ekspanzije, ali je kompanija Blizzard delovala brzo i oštro i poslala je cease and desist pismo kojim je ugasila pomenuti server nakon samo pet sati njegovog rada.

Kreator servera, na Redditu se predstavlja kao Gummy52, je poslednjih 4 godina radio na njegovoj izradi, iako je u teškoj materijalnoj situaciji, i pati od mišićne distrofije. Za svoj rad nije primao donacije, zato što se bojao da bi to pivuklo negativnu pažnju Blizzarda. Zato ga je i iznenadilo pismo koje mu je stiglo na kućnu adresu, u kome stoji da se momentalno prekine rad servera i da je njegovo postojanje krši zakon o intelektualnoj svojini.

Još više čudi činjenica da postoji još dosta servera koji funkcionišu na isti ili sličan način, i to već više godina, bez ikakvog prigovora od strane Blizzarda. Gašenje ovog servera je donelo razočarenje velikom broju igača, koji su želeli da ponovo uživaju u vremešnoj ekspanziji.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top