PC

Od Spelunky tvorca, stiže nam ne jedna, već 50 novih igara!

Mnogi su se pitali gde je i šta radi Derek Ji, čovek koji nam je doneo popularnog platformera Spelunky iz 2008. godine, igru koja je umnogome uticala na preporod žanra platformera, a posebno scene malih indi developera koji su ovde našli svoju novu nišu.

Juče smo konačno saznali na čemu je Derek radio svih ovih godina i to su čak 50 novih igara spakovanih u jednu kolekciju! Projekat se zove UFO 50 i Derek je na njemu radio zajedno sa još četvoricom kolega indi developera, koji su nam doneli uspešne indi naslove kao što su Downwell, Time Barons, Skorpulac i Madhouse.

Akcenat ove kolekcije je na retro gejmpleju i izgledu, i jasno je u pitanju set igara koji glavnu inspiraciju vuče iz NES klasika. Kako kažu autori, njihova ideja je da kombinuju klasičnu estetiku i atmosferu osmobitnih igara iz 80-ih sa modernim idejama i dizajnerskim rešenjima.

Ova kolekcija od 50 igara sadrži zaista širok spektar raznolikih žanrova, kako singlplejer, tako i multiplejer. U ovom miksu imamo klasične platformere, dungeon crawlere, beat-’em-ups, shmups, strategije, point-and-click avanture, Tower Defense igre, RPG, open-world vožnje, pa čak i retro sportske igre.

Derek i ekipa nas uveravaju da su u pitanju punokrvne igre, a ne mini-igre i demoi, i kažu da kolekcija nosi na stotine sati materijala za igranje. Zaista impresivan poduhvat i to od ljudi sa dobrim pedigreom iza sebe, tako da jedva čekamo da vidimo šta ova kolekcija ima da ponudi.

Planirani izlazak UFO 50 je negde tokom naredne godine za PC i potencijalno druge platforme.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top