PC

Warner Bros povlači iz prodaje sporni Forthog Orc-Slayer DLC

Posted on

Kada je najavljen Forthog Orc-Slayer DLC, za nadolazeći Middle-Earth: Shadow of War, podigla se velika prašina zato što su developeri pored želje da ovekoveče Majkla Fordžija rešili da taj dodatak i naplaćuju po 5 dolara, koji bi se navodno donirali porodici preminulog kolege. Međutim kontroverzno je to, na osnovu teksta sa kraja videa, što bi u humantirane svrhe odlazio novac od kupovina samo sa teritorije 44 države SAD-a (i to samo procenat i od tih prodaja), dok bi od svih ostalih kupovina Warner Bros profitirao 100%, i to na nesreći jednog čoveka.

Nakon dužeg vremena ćutanja povodom ovog sramnog poteza, kompanija Warner Bros se oglasila i najavila je da se Forthog Orc-Slayer DLC dodatak više neće prodavati, već će biti besplatan za sve, kao i da će novac biti vraćen svima sa već izvršenom kupovinom. Kompanija će izvršiti direktnu donaciju porodici preminulog Majkla Fordžija.

U zvaničnoj objavi je navedeno kako je želja kompanije zapravo bila da DLC promoviše aktivno samo na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, i da su namerno ćutali o činjenici da bi i novac iz ostalih regiona takođe išao u dobrotvorne svrhe, kako bi izbegli kršenje mnogih zakona.

Warner Bros je priznao grešku: “Sada vidimo da vezivanje naše donacije za prodaju DLC-a nije najbolji način postizanja cilja kojim bismo ponudili finansijsku podršku porodici i kreiranje trajne uspomene Majkla Fordžija. Izvinjavamo se fanovima i porodici Fordži zbog nastale zabune”.

Ovo nije jedini ceh vezan za Middle-Earth: Shadow of War, zato što su developeri iz studija Monolith implementirali mikrotransakcije sa loot kutijama, za šta su tek nedavno dali malo šire objašnjenje.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version