PC

Autori hit horora Amnesia i SOMA o novim igrama na kojima rade

Svaki ljubitelj horor igara će vam odmah reći da mu je studio Frictional Games jedan od verovatno najomiljenijih poslednjih desetak godina. Njihov “sakrij se i beži” stil horora, gde ste vi kao glavni protagonista nemoćni pred užasima sa kojima se suočavate, je u ono vreme postao revolucionaran i nakon toga milion puta kopiran.

Njihova Amnesia je nešto što su drugi developeri pokušali da reprodukuju iznova i iznova, ali je retko kome to uspevalo. Iako drugačija, i SOMA je ostavila veliki utisak na gejming zajednicu, pogotovo zbog veoma provokativne i dobro ispričane filozofske teme u pozadini priče.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Penumbra serijal, koji ove godine slavi 10 godina od izlaska prve igre, Penumbra: Overture.

Blog ovog studija je jedno veoma dobro i korisno mesto koje preporučujemo svim ljubiteljima gejming industrije i horora, jer se često može saznati štošta zanimljivo.

U poslednjem, septembarskom blogu, govori se o prodaji igre dve godine nakon njenog originalnog izlaska, ali i o planovima za budućnost. Otkriveno je da je do sada igra prodata u 650 000 primeraka, što je, kako kažu, za njih sjajan rezultat i omogućilo im je da u prethodne dve godine, kao i tokom naredne godine, nesmetano i nezavisno rade na novim projektima. Da, kažemo projektima, jer Frictional Games sada po prvi put u svojoj istoriji radi na dve igre istovremeno, kako bi napravili ritam izdavanja jedne igre na svake dve godine.

Želja im je da na taj način ostanu verni svojoj filozofiji pravljena dobrih igara bez kompromisa, jer smatraju da neće uvek imati sreće sa prodajom kao što je išlo sa SOMA, a istovremeno misle da su njihovi najbolji aduti kod prodaje lična iskustva igrača i reč “usta na usta”, odnosno preporuke koje jedan gejmer daje drugom, a ne velike reklamne kampanje koje jedu novac i resurse.

O prvom naslovu na kome rade saznaćemo više početkom sledeće godine, i on bi trebalo da bude tradicionalno horor iskustvo, dok je druga igra još uvek daleko i u ranoj predprodukciji, i ona više teži eksperimentalnom hororu, slično kao SOMA.

Frictional Games studiju želimo sve najbolje i da nastave da rade kao i do sada i donose nam sjajna horor iskustva. Pomenuti blog možete pročitati OVDE.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top