Vesti

Završnica Overwarch World Cup na BlizzCon 2017

Ovog vikenda smo mogli da pratimo završnicu Overwatch World Cupa na BlizzConu. Osam reprezentacija se kvalifikovalo tokom grupne faze koje su odigrane ranije u Šangaju, Sidneju, Los Anđelesu i Katovicama.

 

 

Prvi par četvrtfinala su bile reprezentacije Velike Britanije i Švedske. Britanija je ušla u ovaj duel neporažena i kao veliki pretendent na veliko finale, dok je Švedska delovala slabije nego prošle godine u grupnim fazama. Međutim, sve je to palo u vodu kada su se suočili i Švedska je, predvođena TviQ i Chipshajenom naizgled lako pregazila preko Boomboxa i ekipe rezultatom 3:0.

Sledeći su se suočili reprezentacije Kanade i Australije, dve reprezentacije koje su smatrane za „slabije“ među ovih osam. Australijanci su poveli 2:0 i delovalo je da će uspeti da se plasiraju dalje, ali su Kanađani uspeli da se izbore za pobedu rezultatom 3:2 sjajnim igrama Surefour-a, xQc-a, Mangachu-a i Agilities-a.

Kina i Francuska su sledeće ukrstile koplja. Francuski sastav čini kompletna postava skoro raspuštenog time Rogue-a i ovo im je poslednja prilika da igraju u ovom sastavu, dok su Kinezi bili jedno od svetlijih iznenađenja grupne faze, ali su neki od igrača naišli na problem sa dobijanjem viza za ulazak u SAD. Zbog toga je Francuska sa relativnom lakoćom prošla dalje, rezultatom 3:1.

Meč koji su mnogi nazivali „finalem pre finala“ odigran je između timova SAD i Južne Koreje, finalnog bossa mnogih e-sportova. Tim Amerike je ušao u meč sa visokim samopouzdanjem i u fantastičnim partijama Overwatcha nam pokazao da čak i divovi mogu da krvare. Ali to nije bilo dovoljno i Ryujehong i drugari su uspeli da nadvladaju Jake-a, Sinatraa-u i ostale rezultatom 4:2.

Sutradan su usledili mečevi polufinala i prvo smo mogli da gledamo duel severnjaka između Švedske i Kanade. Timovi su se smenjivali u vođstvu i u vrlo napetoj seriji, Kanada je za dlaku uspela da izađe kao pobednik i plasira se u veliko finale konačnim rezultatom 3:2.

Sledeći meč „finala pre finala“ je odigran između reprezentacija Francuske i Južne Koreje. Koreja je povela sa 2:0, ali su na obe mape podjednako lako Francuzi mogli izaći kao pobednici i u oba slučaja je sreća odlučila da Koreanci za dlaku pobede. Francuska je još jednom sjajnom igrom povratila jednu mapu, ali je u četvrtom meču Koreja izašla kao pobednik i plasirala se u finale rezultatom 3:1.

U duelu za treće mesto su se sastali Švedska i Francuska. Šveđani su se pokazali kao pribraniji i kao tim koji je lakše podneo eliminaciju i na kraju su slavili rezultatom 4:2.

I konačno, u velikom finalu su se sastale reprezentacije Kanade i Južne Koreje. Koreanci su zgrabili uzde od samog starta i nisu ga ispuštali, povevši 3:0 sa relativnom lakoćom. Kanađani su uspeli da se izbore za pobedu na jednoj mapi, ali su Fl0w3r i Saebyeolbe nastavili da terorišu Kanađane i donesu im pobedu na šampionatu konačnim rezultatom 4:1.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top