Vesti

Telltale otpustio skoro 25% zaposlenih

Studio poznat po kreiranju brojnih epizodnih igara u kojima je glavni akcenat na priči, Telltale Games, je objavio kako je otpustio skoro četvrtinu osoblja, odnosno 90 ljudi od 400, koliko ih je ukupno bilo zaposleno.

Direktor studija, Pit Havli, je za gameindustry izjavio kako ova otpuštanja neće uopšte uticati na dalji razvoj svih najavljenih projekata, kao i da nova organizacija za cilj ima fokusiranje na kreiranju manjeg broja kvalitetnijih igara sa manjim timom.“Želeo bih iskažem poštovanje za sve što su ovi talentovani umetnici učinili za ovu kompaniju, i da ova odluka nije odraz njihove posvećenosti i kvaliteta rada.”

Telltale Games je osnovan pre 13 godina i prva izdata igra im je bila Telltale Texas Hold’em, tokom godina studio je donosio sve više i više igara kako je popularnost ovakvog žanra rasla. 2012. godine su počele epizode igre The Walking Dead, rađene po uzoru na istoimenu TV seriju, što je dodatno doprinelo rastu i napretku studija, tako da smo u narednim godinama dobili igre kao što su The Wolf Among Us, Tales from The Borderlands, Minecraft, Batman, ali i igru rađenu po veoma popularnoj HBO seriji, Game of Thrones.

Trenutno su razvoju druge sezone Minecrafta i Betmena, a naredne godine se očekuje izlazak finalne sezone The Walking Dead i druge sezone The Wolf Among Us.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top