Vesti

Overwatch i Star Wars: Battlefront 2 bi mogli biti označeni kao kockanje od strane Belgije

Posted on

Ove godine jedna od loših stvari, koja baca ogromnu senku na lepotu video igara, jesu loot kutije i mikrotransakcije koje developeri sve agresivnije guraju u multiplejer igre i ubacuju u one koje pružaju čisto singlplejer iskustvo, kao što je Middle-Earth: Shadow of War.

Zbog velike pobune igrača vezane za Star Wars: Battlefront 2 i pay-to-win sistem u kojem se od igrača gotovo zahteva da ulože dodatan novac pored kupovine same igre kako bi uživali u igri, Belgijska Gejming Komisija je pokrenula istaživanje igre kompanije EA, ali i Blizzardove multiplejer hero pucačine, Overwatch, u kojem bi trebalo da vide da li će se ove igra klasifikovati kao kockanje.

Glavni razlog su loot kutije, gde ulažete ili pravi ili virtuelni novac i zauzvrat ne znate šta dobijate i da čitav sistem zavisi od šanse, što je vođa komisije istakao u razgovoru za VTM News, a ovde možete pronaći prevedenu verziju.

Ako istraga dođe do zaključka koji iskazuje da su ove igre kockanje, onda bi se EA i Blizzard suočili sa ogromnim kaznama i mogućim povlačenjem igara iz prodaje, a možda bi i u drugim državama pošli istim stopama, pošto su prošlog meseca PEGI i ESRB izdali obaveštenje da ne vide kockanje u ozloglašenom sistemu. Ova odluka bi dodatno naterala i ostale developere da razmisle pre uvođenja loot kutija u svoje igre.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version