PC

Tomb Raider 2013 prodat u 11 miliona primeraka, dok je Rise of the Tomb Raider prodat u 7 miliona

Iako je reboot Tomb Raider franšize iz 2013. godine u početku imao problema sa prodajom i dolaskom do krajnjih korisnika, do danas se prodao u čak 11 miliona primeraka, dok je noviji Rise of the Tomb Raider prodat u 7 miliona kopija.

Ovaj podatak je otkrio direktor kompanije Square Enix, Josuke Matsuda, u razgovoru za GamesIndustry.biz, gde je izneo i određene poteškoće sa kojima su se susreli na samom početku: “Fiskalna godina pre nego što sam postao presednik(u 2013.) je bila ona gde je sveukupna zarada bila loša. Pre kraja te fiskalne godine, u martu, je izašao Tomb Raider tako da smo imali velika očekivanja, a sada mislim da smo zapravo ciljali previsoko, pošto se Tomb Raider nije prodavao koliko smo očekivali”.

Direktor kompanije Square Enix, Josuke Matsuda

Ovaj uspeh naravno govori u prilog tome da je u pripremi i nova igra o avanturama hrabre Lare Kroft, pod nazivom Shadow of the Tomb Raider, čiji se koncept letos pojavio na internetu.

Direktor kompanije je takođe odgovorio na glasine da nećemo uskoro videti novu Deus Ex igru. ” Nismo rekli da ćemo prekinuti sa radom na Deus Exu, al iz nekog razloga se ta glasina pojavila. Eidos Montreal je uvek radio na toj franšizi, i problem nisu ograničeni resursi. Imamo još velikih naslova u izradi i to je jedan od razloga zašto je raspored takav. Naravno bilo bi idealno kada bi mogli da radimo na svim naslovima u isto vreme, ali neki naslovi moraju da čekaju svoj red, i to je razlog što nova Deus Ex igra još uvek nije u razvoju.”

Nedavno je Josuke takođe objasnio zašto su odustali od Hitmen franšize i prepustili je IO Interactive studiju, kao glavni razlog je naveo da Hitman ne bi bio Hitman bez studija iz kojeg je proistekao.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top