Vesti

Belgija potvrdila da su loot kutije kockanje, traži njihovu zabranu u celoj Evropi

Nije prošlo ni nedelju dana otkako je Belgija započela istragu kojom bi loot kutije označila kao kockanje, prvenstveno zbog igara Star Wars: Battlefront 2 i Overwatch, a već danas je potvrdila da spomenuti sistem jeste kockanje i da je kao takvo vrlo opasno po omladinu, te stoga traže njegovu zabranu u celog Evropi.

Kako VTMNews prenosi, Gejming Komisija je došla do zaključka da je “mešanje gejminga i zavisnosti kockanje”, dok ministar pravde Belgije, Koen Džins, je izjavio da je “mešanje kockanja i video igara, posebno kod mladih, jako opasno za mentalno zdravlje deteta”.

Ministar želi da u potpunosti zabrani pojavu loot kutija i sličnih sistema u video igrama, i to ne samo u svojoj državi, već na celom kontinentu, ali će taj proce potrajati zbog svog obima.

Trenutno nema mikrotransakcija u Battlefront 2, ali je Electronic Arts naveo da će se vratiti nakon određenog perioda i kada budu u potpunosti prilagođene željama igrača. Iako ova odluka izgleda kao da kompanija stvarno želi da pomogne igračima, ona dolazi veoma kasno zato što je prodaja igre za čak 60% slabija u odnosu na Battlefront 1.

Šta vi mislite da li treba u potpunosti zabraniti loot kutije i mikrotransakcije?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top