PC

Otkriven datum izlaska i cena za The Duke, džinovski Xbox kontroler

Posted on

U septembru smo vas obavestili da je počelo oživljavanje najvećeg Xbox kontrolera ikada, The Duke, kao i izrada za trenutnu generaciju Majkrosoftovih konzola, Xbox One.

Tada nije bilo poznato mnogo detalja o povratku Vojvode, ali je sada Sejmus Bejkli, dizajner originalne Xbox konzole i glavni inicijator ovog projekta, otkrio na svom Twitter profilu da će kontroler postati dostupan za kupovinu krajem marta meseca i da će se prodavati po ceni od 70 dolara što i nije mnogo obzirom da standardni košta 60$.

Osveženo izdanje kontrolera se razlikuje od originala po tome što više ne poseduje slotove za memorijske kartice i dolazi sa USB priključkom za Xbox i PC. Takođe poseduje i novu dugmad kako bi podržavao moderne naslove.

Jedan veoma lep detalj, pretpostavljamo svima drag kao i nama, jesta da se pritiskom na ogromno dugme u sredini pokreće klasična Xbox animacija.

Sa ovim kontrolerom i ogromnom listom starih igara koje su sada kompatibilne sa Xbox One konzolom možemo da krenemo na jedno dugačko i veoma nostalgično putovanje.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version