PC

Fan pravi Diablo II u StarCraft 2 Editoru

Editori koji dolaze sa Blizzardovim strategijama tradicionalno predstavljaju neka od najmoćnijih oruđa na tržištu video igara i omogućavaju da kreativni ljudi zaista dođu do izražaja.

Osim velike slobode da se iskažete na kreativan način, ovi editori su doveli i do čitavih novih igara, među kojima svakako ističemo Dotu u WarCraft III, ali i Heroes of the Storm, koji je, ukoliko niste znali, napravljem u StarCraft 2 editoru.

Mnogi amaterski poduhvati fanova predstavljaju projekte zaista epskih proporcija,  poput StarCraft: Mass Recall, koji nam omogućava da čitavu originalnu priču proživimo u StarCraft  2 endžinu ili StarCraft Universe, čitav jedan MMO u StarCraft svetu, takođe napravljen uz pomoć ovog editora.

Danas pričamo o The Curse of Tristram, projektu na kome već godinama radi  Egod, jedan veliki fan Blizzardovih igara. Radi se o potpunoj rekreaciji originalnog Diablo 2, level po level, u StarCraft 2 endžinu. Ukoliko ste igrali Diablo 2, jasno vam je koliko je ovo ogroman i zaista ambiciozan projekat, tako da možemo samo da skinemo kapu autoru što se uopšte uputio u ovako nešto i zavidimo mu na istrajnosti da projekat izgura do kraja.

Više o samom projektu možete saznati na ovom linku, gde možete i pružiti opcionu pomoć autoru, kako bi mogao više vremena da uloži u završetak.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top