PC

Star Wars: Battlefront 2 se prodaje ispod očekivanja izdavača

Star Wars: Battlefront 2 je zbog nasilnog guranja mikrotransakcija i pay to win sistema postigao loše rezultate kada je u pitanju prodaja, tako što se prodalo 9 miliona kopija, dok su iz kompanije Electronic Arts očekivali najmanje 10 miliona primeraka. Zaista se postalja pitanje kako prodaja od devet miliona kopija za svega par mesci može  biti loša?

U fiskalnom izveštaju kompanije je iskazano da se do kraja fisklane godine (31. mart) očekuje da bude prodato između jednog i tri miliona primeraka, što će biti opet slabije nego što se prodavao prethodnik, koji je za gotovo isti period otišao u 14 miliona primeraka.

Praznična sezona za nama je tradicionalno period kada je prodaja video igara i hardvera najveća, ali je je tu Battlefront 2 zatajio, iako su mikrotransakcije uklonjene na samom lansiranju igre, pošto besna publika nije ni time bila oduševljena.

Iako su u jednom momentu iz kompanije EA izjavili da se mikrotransakcije neće vratiti, ipak se od njih nije odustalo već na njima i izmenama u progresiji uveliko radi, i one bi se “vratile u narednim mesecima”, rekao je Blejk Jorgensen, odgovorni za finansijske aktivnosti u kompaniji, za Wall Street Journal.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top