PC

Microsoft navodno želi da prisvoji Electronic Arts

Kompanija Majkrosoft, kreator Windows operativnog sistema i Xbox serije konzola, najvećih problema ima sa jako malim brojem ekskluzivnih naslova u odnosu na suparnike.

Toga su i sami čelnici svesni, i sada, prema glasinama koje kruže na internetu, žele da prisvoje neke velike igrače sa tržišta gejming industrije.

Kako Polygon prenosi, izvor blizak gigantu iz Redmonda iznosi da se trenutno razmatra kupovina kompanije Electronic Arts, ali i kompanije Valve kao i kreatora PUBG-a, Bluehole studio. Nije poznato da li su u pitanju sve kompanije ili se govori o svakoj zasebno, ali je Majkrosoft svakako u stanju da ih kupi. Naravno, jasno je da bi ovo bili poslovi vredni milijarde dolara, jer su u pitanju neke od najvećih svetskih korporacija u svetu video igara.

Prvi korak ka poboljšanju stanja sa ekskluzivama je već načinjen, zato što će sve igre već prvog dana biti dostupne preko Xbox Game Pass servisa. Ovo je i više nego dobro za potrošače, ali trgovce video igrama stavlja u veoma lošu situaciju, pošto ih više Xbox korisnici neće posećivati.

Internetom se nedavno pojavilo još glasina, vezanih za to da je u planu veliki broj igara, kao što je Fable 4, koje bi bile ekskluzive Majkrosofta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top