PC

Preuzmite besplatno knjigu o istoriji RPG-a

Ambiciozni projekat sveobuhvatne knjige koja bi pokrivala sve relevantne kompjuterske RPG igre u istoriji video igara i ovog žanra, konačno je gotov, i knjiga je dostupna za preuzimanje u pdf formatu, potpuno besplatno!

Ovaj neverovatan poduhvat počeo je februara 2014. godine, kada je Felipe Pepe, jedan od editora RPG Codexa, napravio listu najboljih 70 rpg igara svih vremena.

Kada je to završio, poželeo je da napravi jednu sveobuhvatnu knjigu koja bi pokrivala istoriju svih rpga svih vremena, i posvetio je, zajedno sa brojnim volonterima, ogromno vreme i energiju kako bi se ovaj projekat i ostvario, i sada, nakon 3 godine, on je pred nama.

Knjiga sadrži tekstove o preko 400 rpg naslova izašlih u periodu od 1975. do 2015. godine i praktično svaki rpg vredan pomena je tu. Zaista svaka čast Felipeu i svim ljudima koji su volonterski pomogli na ovom projektu nemerljive vrednosti i koji će, verujemo, svaki veliki RPG fan neizmerno ceniti.

Felipe kaže da je u planu i editorijalizovano izdanje, jednog dana, koje će uključivati i školovanog editora koji će proći kroz sve tekstove i srediti ih (prevashodno u smislu kvaliteta engleskog jezika, pošto autori većinom nisu nativni govornici engleskog), kao i dodatak nekih igara koje još želi da ubaci.

Takođe, pominje i da bi voleo da uradi i fizičko izdanje knjige koje dosta ljudi zahteva, ali kaže da je to previše skup poduhvat i da ne vidi kako bi to uspeo da  izvede u dogledno vreme.

Knjigu možete preuzeti prateći ovaj link.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top