PC

Aktivirao se “anti-nuklearni” sinematik u Metal Gear Solid V, ali su nuklearke izgleda još tu

Ukoliko ste fan Metal Gear Solid serijala, verovatno ste vrlo dobro upoznati koliko je čuveni Kodžima koristio MGS igre kao način da širi svest o opasnosti od atomki i nuklearnog rata.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain  je po ovom pitanju imao jednu veoma zanimljivu stvar, koja je držala čitavu zajednicu na okupu. Naime, još te 2015. godine se znalo da u fajlovima igre postoji film koji slavi nestanak nuklearki iz sveta, ali niko nije znao koja je njegova uloga niti gde u igri treba da se pojavi.

Tada je Konami rekao da se taj sinematik aktivira jednom kada sve nuklearke u igri budu deaktivirane. Ovo se odnosi na multiplejer mod “Forward Operating Bases”, gde igrači u svojim bazama između ostalog grade i nuklerake, koje im daju specijalne mogućnosti i pogodnosti, ali isto tako ih drugi igrači mogu deaktivirati. Ukoliko bi se desilo da sve atomke u jednom trenutku budu ugašene, aktivirao bi se pomenuti sinematik.

Preko dve i po godine posvećeni igrači pokušavaju da aktiviraju ovaj događaj gašenjem svih nuklearki ostalih igrača, i  on se sada konačno desio, ali izgleda nekom greškom, jer je Konami na Tviteru potvrdio da broj nuklearki nije dostigao nulu.

U pravom duhu MGS zavere, ostaje nejasno kako se ovo desilo, da li je prosto u pitanju neki bag ili je neko hakovao sistem igre i doveo do ovoga, i sve ostaje još uvek nejasno, kako vidite u Tvitu. Konami će nastaviti da istražuje u čemu je tačno problem, a ne bi nas čudilo da je sve ovo samo deo pametno smišljene promotivne kampanje za Metal Gear Survive, koji izlazi 20. februara.

Taj pomenuti specijalni sinematik koji se ovih dana aktivirao, možete videti ispod:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top