PC

Tvorci Steel Division: Normandy 44 u štrajku

Prošlog leta smo imali prilike da igramo sjajnu taktičku strategiju Steel Division: Normandy 44, koju nam je doneo iskusni francuski studio  Eugen Systems.

Danas, nažalost, ne pišemo o njima zbog neke nove sjajne igre ili dodatka za odlični Steel Division, već zbog toga što su svi zaposleni ove kompanije stupili u kolektivni štrajk, što je prvi štrajk u francuskoj industriji video igara još od 2011. godine, kada je u štrajku bio studio Eden Games.

U medijskom obraćanju predstavnika zaposlenih, navodi se da je štrajk stupio nakon 15 neuspešnih meseci da se postigne dogovor sa upravom i da se uprava natera da poštuje njihove zakonske obaveze. U opširnom pregledu problema navodi se da su radnici nebrojano mnogo puta oštećeni, počev od negiranja i neisplaćivanja prekovremenog rada, degradiranja pozicija i platnog razreda, neisplaćivanje pune zarade pod izgovorom administratorskih grešaka…

Na kraju, navodi se da nisu želeli i da ne žele konflikt i da su spremni na kompromise, ali da ih je na sve ovo nateralo potpuno nepoštovanje i ignorisanje od strane uprave.

Pratićemo kako će se dalje odvijati ova priča, ali nadamo se uspešno i zadovoljno pre svega za sve koji su bili oštećeni.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top