PC

Prvi gejmplej snimci iz Call of Cthulhu

Tokom vikenda se pojavio, pa nestao, prvi snimak iz nove Call of Cthulhu igre, ali su fanovi uspeli da sačuvaju i distribuiraju taj snimak, tako da imamo prilike da ga pogledamo ispod.

Svet Lavkrafta i njegova specifična atmosfera je nešto što je nemali broj puta eksploatisano u video igrama. Ili kao inspiracija i pokušaj pravljenja “lovecraftian horror” igre, ili kao direktna igra smeštena u svet Lavkraftovih knjiga. Bilo kako bilo, u pitanju je jedan vrlo specifičan tip straha i atmosfere, koji je veoma teško preneti na pravi način kod gejmerske publike.

Poznati francuski duo Focus Home Interactive i Cyanide Studio već neko vreme radi na igri koja nosi naziv po verovatno najpoznatijem delu Lavkrta, Call of Cthulhu (Zov Ktulua). U igri smo u ulozi privatnog detektiva Edvarda Pirsa, koji je do juče verovao svojim instiktima, ali je splet događaja u novom slučaju na kome radi doveo do toga da više ne veruje ni svojim očima. Da li će uspeti da se izvuče iz potpunog ludila i reši slučaj? Ostaje nam da sačekamo da igra izađe i odigramo je kako bi saznali.

Do sada smo uglavnom viđali sinematike i trejlere iz igre, dok je bilo upečatljivo odustvo samih elementa gejmpleja, no od ovog vikenda to više nije slučaj jer sada imamo i pomenuti gejmplej snimak.

Kao što i možemo očekivati, veliki fokus je na detektivskom i istraživačkom elementu; možemo pogledati, prokomentarisati i analizirati prakično sve elemente igre.

Ono što nam je posebno skrenulo pažnju jeste postojanje “drva veština” na kome možemo svom karakteru davati određene kvalitete vezane za njegove veštine, što će otvoriti nove grane dijaloga ili nam pomoći da neke zadatke i zagonetke rešimo na određeni način. To je nešto što ne viđamo trenutno u puno p&c avantura, tako da će biti zanimljivo videti kako je to implementirano.

Call of Cthulhu očekujemo negde tokom ove godine, a ispod možete videti pomenuti gejmplej trejler o kome smo pričali.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top