Mobile

Novosadski Eipix samostalno objavio igru Farm Slam

Eipix Entertainment, novosadska kompanija za razvoj video-igara, 22. februara objavio je svoju igru Farm Slam na iTunes i Google Play online prodavnicama širom sveta.

Nakon niza manjih projekata objavljenih u prethodnih godinu dana pod Eipix zastavom, Farm Slam je prvi projekat većeg obima kojim se srpski studio samostalno predstavlja globalnoj publici.

Farm Slam je free-to-play igra za mobilne uređaje koja predstavlja kombinaciju match-3 i farm simulation žanrova. Povezivanjem istih vrsta elemenata u pravilne nizove igrači osvajaju nivoe i na taj način prikupljaju resurse za izgradnju, širenje i ulepšavanje farme na kojoj se čitava igra i odvija.

Na igri se aktivno radilo u periodu od dve godine, a poslednjih nekoliko meseci pre globalne objave provela je u tzv. soft launch fazi tokom koje je dostupna samo na određenim teritorijama, sa ciljem testiranja igre na manjem igračkom uzorku, ispravljanja grešaka i optimizacije.

Razvojni tim je veliku pažnju posvetio analizi podataka prikupljenih u soft launch fazi, a o tome na koji način je analitika oblikovala igru govori nam Zoran Milanko, Eipixov šef izdavaštva.

“Današnji analitički alati omogućavaju nam neverovatan uvid u ponašanje igrača. Dok su u nekim ranijim vremenima developeri morali da se uzdaju u sopstveni instinkt, ili relativno uske fokus grupe, danas možemo da pratimo doslovno svaki detalj ponašanja igrača od momenta kada pristupe igri: kada obično igraju, koliko vremena provedu u igri, kad i kako troše novac u igri, kojim aspektima igre posvećuju više vremena itd. Na osnovu tih informacija vrlo lako možemo da vidimo šta u igri funkcioniše, a šta ne, i u skladu s tim načinimo izmene koje pozitivno utiču na sve ključne parametre kao što su retention, conversion rate itd.”

Farm Slam za iOS i Android možete preuzeti besplatno na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top