PC

Relic diže ruke od Dawn of War 3

Kada se pojavio proleća ove godine, nesrećni Dawn of War 3 bio je meta raznih kritika.

Isprva je igra pokupila oduševljenje publike zbog zaista neverovatnog trejlera koji je pratio najavu igre, ali su onda stigli i prvi snimci iz igre i oduševljenje je polako prelazilo u nezadovoljstvo fanova, kako Warhammer 40k, tako i ljubitelja strategija.

Glavne kritike su išle na račun “dečije” i šarenolike grafike koja nije bila u duhu WH40k univerzuma, ali i na račun toga što je igra nekako odlazila još dalje od RTS žanra i sve više je počela da liči na mobu. U Play!Zine recenziji smo došli na kraju do zaključka koji se ispostavio tačnim, a to je da će igra zbog svog pokušaja da se svidi svima, na kraju završiti tako što će odbiti i jedne i druge, što se i desilo.

Iz Relic Entertainment su poručili da nažalost igra nije “pogodila” onoliko koliko su oni želeli i da im je zbog toga u kompaniji “i kao biznisu i kao ljudima koji prave video igre krivo”. Kažu da nažalost igra nije postala dovoljno velika da bi se opravdala dalja ulaganja u novi sadržaj, te da će najveći broj resursa unutar kopmanije sada preći na rad drugih naslova Relica, dok će se sa SEGA-om i Game Workshop razgovarati o daljoj strategiji i planovima za DoW 3.

Ovo verovatno znači i da će igra ostati na svega 3 prvobitne rase, što je daleko, daleko ispod raznovrsnosti koje su imale prethodne 3 igre.

Podsećamo, Relic Entertainment je angažovan da radi na Age of Empires IV, što je trenutno najveći fokus kompanije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top