Vesti

Ubisoft se uz pomoć Tencenta odupreo Vivendiju, otvorio dva nova studija

Francuska kompanija Ubisoft je konačno uspela da se oslobodi konstantnih pretnji Vivendija i “padanja” pod njegovu kontrolu. Ubisoft će otkupiti Vivendijeve akcije vredne preko 2 milijarde dolara.

Ovaj veliki potez je ostvaren uz pomoć jedne od najvećih kompanija, Tencenta, sa kojim je objavljeno partnertstvo. Objava partnertstva je veoma mudar potez, zato što je Tencent, glavni na kineskom tržištu, od čega se može očekivati da popularni Rainbow Six Siege dobije zvaničnu verziju za Kinu, slično kao PUBG, a možda se neka od sledećih Ubisoftovih franšiza odigrava upravo u državi sa najvećim brojem stanovnika na svetu.

“Investiranje od strane novih akcionara u Ubisoft demonstrira njihovo poverenje u našu budućnost i potencijal za kreiranje. Konačno, novo strateško partnerstvo koje smo potpisali će omogućiti Ubisoftu da ubrza svoj razvoj u Kini u narednim godinama i do maksimuma iskoristi potencijal tržišta”, izjavio je CEO kompanije, Iv Gimo.

Ubisoft se rešio da nakon kupovine akcija proširi svoje poslovanje putem otvaranja dva nova studija, u Mumbaju i Odesi. Studio u Mumbaju će se otvoriti u junu, a u planu je zapošljavanje preko 100 developera. Studio u Odesi će biti jako sličan Ubisoftu iz Beograda, što znači da će biti upošljen manji broj ljudi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top