PC

Veštačka inteligencija koja sama uči kako da igra Battlefield 1

Budućnost pametnih robota i programa nam je izgleda svakim danom sve bliže, a pionire toga nalazimo tamo gde se to i očekuje, u kompanijama koje se bave video-igrama i razvojem veštačkih inteligencija(AI) za njih.

Electronic Arts je danas predstavio najnovnije dostignuće njihovog odeljanja za “Istraživanje nesvakidašnjih iskustva” (Search for Extraordinary Experiences Division – SEED). Radi se po specijalnom “Agentu” odnosno veštačkoj inteligenciji koja je od nule naučila da igra Battlefield 1, posmatranjem drugih igrača skoro godinu dana i konstantnim učenjem na greškama.

Kranji cilj ovog projekta je da jednog dana se razvije veštačka inteligencija ovakvog tipa, koja će moći u potpunosti sebe da adaptira unutar igre i koristi se za recimo NPC karaktere, ali i za obične protivnike u multiplejer mečevima za vežbanje.

O ovom veoma zanimljivom projektu, o tome kako je tekao ceo proces i mnogo više, možete pročitati na EA stranici, gde je vođa projekta, Magnus Nordin, dao veoma zanimljiv intervju, kako bi bolje približio čitavu ovu ideju i nama “običnim” ljudima.

Podsećamo, pre skoro dve godine, AI je već naučio da igra jednu drugu igru, originalni DOOM iz 90-ih, ali ovo je prvi put da je ovakav poduhvat postignut sa jednom modernom i kompleksom savremenom igrom.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top