PC

Kakav je snimak prikazan predsedniku SAD Trampu kao dokaz o nasilnosti video igara?

Sinoć po našem vremenu se održao jedan veoma zanimljiv sastanak između predstavnika industrije video igara, organizacije roditeljske kontrole medija i američkog predsednika Trampa.

U pitanju je bio jedan u seriji sastanaka koji se organizuju povodom nasilja u školama i nedavnog krvoprolića na Floridi, zbog čega je Tramp čak i izjavio da je nasilje u video igrama krivac.

Na samom početku sastanka, predstavnici struje protiv nasilja video-igara su Trampu prezentovali montažu sa isečcima iz popularnih igara gde je prikazana pucnjavanja, ali i nasilje tupim i oštrim oružjem, sa svakako puno krvi i manjka delova tela.

Ova montaža sadrži snimke iz igara kao što su Call of Duty serijal, Dead by Daylight, Sniper Elite 4, The Evil Within, Fallout i druge, i trebalo je da uveri predsednika Trampa koliko su video igre nasilne, i prema izvorima prisutnih, njegov komentar je bio “Ovo je zaista jako nasilno, pa zar nije?”

Nasilje u video igrama i njegova korelacija sa agresijom dece u stvarnom životu je praktično tema stara koliko i same video igre i do sada je uvek bila opovrgavana, i donedavno je čak u bačena u zasenak, ali su ponovne pucnjave u školama izbacile ovaj argument iznova na površinu.

Video koji je prikazan predsedniku Trampu možete videti ispod, a on je okačen na zvaničnom kanalu Bele kuće:

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top