Mobile

Tvorci Angry Birds u problemima, zatvorili jedan od studija

Uz još par popularnih igara, slobodno možemo reći da Angry Birds predstavlja sada već jedan od kultnih klasika kada su video igre za mobilne telefone u pitanju.

Igra se prvi put pojavila davne 2009. godine i svojim inovativnim i zabavnim dizajnom je veoma brzo osvojila mobilne telefone širom sveta, i nakon toga smo videli “mali milion” novih igara iz ove franšize, što u glavnoj seriji, što razne tematske varijante u duhu popularnih naslova iz drugih sfera.

Studio iza ove igre,  finski Rovio, je poslovao uspešno i sa velikim profitom sve do prve krize 2015. godine, kada su morali da otpuste trećinu svojih zaposlenih. Ipak, tokom prošle godine je izgledalo kao da je krenulo nabolje i Rovio je čak uložio veliki kapital u otvaranje novog studija u finansijkom centru Evrope, Londonu.

Studio, koji je zvanično predstavljen u septembru, nije uspeo da izdrži ni pola godine u radu, jer je krajem februara stigla finansijska procena da će profit kompanije drastično opasti tokom ove godine, što je momentalno rezultiralo padom vrednosti akcija za 50% i rezanja troškova.

Trenutno su glavna očekivanja studija od toga da nastavak filma Angry Birds prođe dobro, kako bi se povratilo interesovanje za ovu čuvenu mobilnu igru i uhvatio momentum za novi rast kompanije.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top