Nintendo Switch

TOP igre za april 2018. godine

Ovaj tekst je originalno izašao u aprilskom broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

April je mesec u kojem nećemo viđati veliki broj naslova kao u prethodnim, ali su oni svakako vredni i kvalitetni, te zaslužuju našu punu pažnju. Nažalost, neke igre su odložene kako bi developeri imali više vremena za rad na njima, ali ih svakako očekujemo u narednim mesecima. Da ne dužimo više, pred vama je lista top igara u aprilu, a vi nam slobodno recite ako smo neku ispustili iz vida.

Skyrim VR – 3. april – PC

Skyrim je sa nama od 2011. godine, i tokom dugog perioda smo ga videli u raznoraznim izdanjima, a jedno od njih je i u virtuelnoj realnosti, za šta se on pojavio prošle godine ekskluzivno za Playstation VR. Ali sada Skyrim VR dolazi i na Steam sa punom podrškom za HTC Vive i Oculus Rift uređaje. Kompletan Skyrim je dostupan za prelazak i istraživanje, bez ikakvih ograničenja i u potpunosti prilagođen za igranje u VR-u.

Extinction – 10. april – PC, Playstation 4 i Xbox One

Slično kao Attack on Titan, ali Extinction to nije već se na nešto drugačiji način glavni protagonista, Avil, sukobljava sa ogromnim i nemilosrdnim divovima nalik orkovima kako bi sprečio istrebljenje ljudske vrste. Od igre možemo očekivati dinamičnu priču i još zanimljivije sporedne misije u velikom okruženju gde se okruženje može iskoristiti za sticanje prednosti, a bič pomaže našem heroju da lakše dosegne neprijatelje.

Hellblade: Senua’s Sacrifice – 11. april – Xbox One

Posle fantastičnog uspeha na PC i PS4 platforama, Hellblade nam dolazi i na Xbox One i Xbox One X uređaje sa punom optimizacijom. Ova igra predstavlja odlično singlplejer iskustvo u kojem pratimo nordijsku ratnicu Senuu u pohodu na kraljevstvo mrtvih, kako bi spasila svog muža. Hellblade čini specijalnim još i to što kroz narativ pratimo psihološko stanje ratnice i možemo čuti šta joj govore glasovi u glavi.

Yakuza 6: The Song of Life – 17. april – Playstation 4

Tradicionalno, najnovija Yakuza igra nakon pojavljivanja u Zemlji izlazećeg sunca, dolazi i na zapadno tržište. U priči takođe pratimo Kazuma Kirju, koji dolazi u Hirošumu kako bi razrešio misterije i probleme koji su se izdešavali dok je on bio na drugom zadatku. Osim dobre naracije, očekuje nas i veći fokus ka okršajima prsa u prsa, a imaćemo prilike da se zabavljamo i kroz niz raznovrsnih mini-igara.

God of War – 20. april – Playstation 4

Dugo smo čekali, pa dočekali – nova igra God of War serijala nam stiže ovog aprila! Kratos je moćniji, mudriji, a sada ima i bradu. Međutim, teren i okolnosti nisu isti, zato što je naš heroj sada u pohodu na nordijsku mitologiju sa svojom moćnom Levijatan sekirom, a na svojoj strani ima i mladog sina koji će takođe učestvovati u borbi  sa svojim lukom i strelom. Zato što se nova God of War igra smatra mekim rebootom serijala, pred nama je i izmenjena gejmplej mehanika sa novim moćima i sposobnostima.

Nintendo Labo – 20. april – Nintendo Switch

Iako je ovo lista sa top igrama ne možemo a da ne spomenemo fantastično parče kartona koje dolazi iz Nintenda(zajedno sa igrama koje dolaze sa njim). U pitanju je baš Nintendo Labo koji je predstavljen kao potpuno novo interaktivno iskustvo, sa novim mogućnostima uživanja u video igrama na Switchu. Laboo funkcioniše tako što od fabrički označenog kartona možete napraviti neki od dodataka za vaš uređaj, poput štapa za pecanje, klavira, robotskog odela i još dosta zanimljivih spravica za igranje. Iako možda mislite da je u pitanju samo parče kartona, imajte u vidu da će se Labo prodavati sa cenom od 70 dolata.

Battletech – 24. april – PC

Battletech je prava poslastica za sve fanove Mechova i strategija, gde u dalekoj budućnosti pratimo ratovanje ogromnim mašinama/robotima koje kontrolišu piloti. Pored ratovanja robotima, pred igračima je u pogledu gejmpleja još i nadogradnja svojih grdosija i proširenje arsenala sa stalnim održavanjem. Bitno je spomenuti još i da iza igre stoje ljudi koji su kreirali čuveni Mech Warrior.

South Park: The Fractured But Whole – 24. april – Nintendo Switch

Prošle godine smo dobili novu igru u kojoj smo pratili šašavu ekipu iz malenog gradića na fantastičnim avanturama, i možemo reći da smo bili oduševljeni. A sada će i igrači na Switchu imati prilike da se ludo zabave. The Fractured But Whole donosi duplo više sadržaja u odnosu na prethodnika, a mali junaci se sada igraju superheroja kako bi zaštitili sve što im je drago.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top