PC

Valve kupio tvorce igre Firewatch – studio Campo Santo

Ovog vikenda nam je stigla pomalo neočekivana vest, da je veliki Valve rešio da kupi odlični studio Campo Santo, koji se 2016. godine proslavio po sjajnoj avanturi Firewatch.

Vest nam stiže direktno sa Campo Santo sajta, gde u kratkoj objavi kažu da su “njih 12 u studiju pristali da postanu deo Valvea”. Ono što je bitno i što je naglašeno, je da će i dalje imati potpunu slobodu i punu kreativnu nezavisnost da nastave da prave igre kao i do sada.

U objašnjenju povodom ove odluke, pored generičkih izjava poput “delimo istu strast i iste vrednosti, njihovo veliko iskustvo će nam pomoći da napredujemo”, pomenuta je i jedna veoma zanimljiva pričica, odnosno anegdota s početka 2015. godine.

Naime, tada su otišli u IGN prostorije da bi dali intervju i pričali o Firewatchu, koji je tada još bio u razvoju, i tamo su zatekli flašu šampanjca za Portal 2, koji je 2011. godine dobio nagradu za IGN igru godine. Kako kažu, pošto ne odbijaju besplatan alkohol, šampanjac su uzeli i popili, a flašu poneli sa sobom. Tako da sada na neki simboličan način, nagrada konačno dolazi do Valvea, a nju možete videti ispod.

Studio Campo Santo je osnovan krajem 2013. godine, od veterana industrije, a njegov glavni čovek, Šon Vanaman, je najpoznatiji kao vodeći pisac za The Walking Dead avanturu studija Telltale Games.

Campo Santo trenutno uveliko radi na igri In the Valley of Gods, i to će biti prvi naslov koji će imati Valve oznaku na sebi.

 

 

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top