Opisi

Electronic Arts zabeležio rast prihoda u prethodnom kvartalu

Stigao je finansijski izveštaj iz EA za prethodnu fiskalnu godinu, i čini nam se da u poznatoj izdavačkoj kući sasvim fino ide.

Izgleda da kompaniju Electronic Arts silni loši momenti iz prošle godine nisu previše uzdrmali finansijki, pa EA beleži prihod od oko 1, 53 milijardi dolara u periodu januar-mart ove godine, što je rast od oko 50 miliona dolara u odnosu na isti period u 2017. godini, odnosno oko 3,3%.

Ono gde im posebno cvetaju ruže, jeste digitalna prodaja, gde spada digitalna distribucija igara, ali i sve ono što kolektivno nazivamo “live services” u šta spadaju Loot kutije, mikrotransakcije, pretplate i drugi stalni izvori prihoda, mimo same prodaje igara. U fiskalnoj 2018. godini, koja je trajala od 1. aprila 2017. do 31. marta ove godine, ostvareni su prihodi od 3 milijarde i 538 miliona dolara putem digitalnih usluga, što je rast u odnosu na fiskalnu 2017. godinu za čak 17%, i predstavlja 68% ukupnih prihoda kompanije.

Još neke od zanimljivijih brojki koje su pomenute u izveštaju su i to da je u trenutnoj generaciji konzola prodato preko 90 miliona FIFA igara, da broj aktivnih The Sims igrača na svim platformama iznosi preko 80 miliona, i da su se Battlefield igre prodale u 54 milona primeraka na trenutnim generacijama konzola.

Od dva velika EA hita koja se očekuju u ovoj fiskalnoj godini, to su svakako nova Battlefield igra, o kojoj još uvek nema previše reči, i igra od koje se verovatno najviše očekuje – Anthem, na kome radi BioWare, a koji bi trebalo da izađem negde u periodu oktobar-decembar ove godine. Više detalja o obe igre svakako očekujemo vrlo uskoro, na E3 sajmu u junu.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top