Mobile

Najbolje Android igre za maj 2018.

Ovaj tekst je originalno izašao u majskom broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

 

The Battle of Polytopia – Android, iOS – besplatno

Bitka za Politopiju nosi onaj dobri stari šmek strategija gde počinjete od nule i na jako maloj površini ali kroz razvoj i sakupljanje resursa možete izgraditi ogromnu imperiju.

Tokom igranja ćete izučavati nove veštine, trenirati ratnike i polako širiti svoje prostore i osvajati nove teritorije na kojima se nalaze kompjuterski vođeni neprijatelji. Takođe svaka igra predstavlja novo iskustvo zbog proceduralno generisanih površina, a za dodatni izazov postoji i multiplejer mod igranja, ali za pristup njemu morate obaviti kupovinu za prave novce.

Kao što već možete zaključiti iz naslova, igra je izrađena u izuzetno simpatičnom low-poly stilu koji ne prestaje da oduševljava i donosi razne krajolike od ledom okovanih do lokacija do prašuma. Ali problem u igri je taj što jednostavno fali još sadržaja u vidu još više plemena, i to onih besplatnih kao i nešto veće mape.

Causality – Android/iOS – 2$

Zagonetke svakako najrasprostranjenija vrsta igara na mobilnim uređajima iz razloga što se savršeno uklapaju sa svojim prostim kontrolama i pre svega zabavnim gejmplejom. Jedna od takvih igara je i Causality u kojoj je potrebno odvesti astronaute na bezbednost.

Ali nije sve tako prosto zato što se na putu do bezbedne zone nalaze razni vanzemaljci koji samo čekaju da ščepaju nesrećne karaktere. Tu na scenu stupa sposobnost kontrole vremena, koja nakon svake nesreće vraća vreme unazad i daje novi šansu za uspešni prelazak nivoa.

Igra u srži funkcioniše veoma zanimljivo pre svega zbog toga što u nivoima ne vodimo samo jednog karaktera već više njih i svaki ima zasebno mesto na koje treba da stigne što od igrača zahteva brze reflekse pri promeni njihovog smera kretanja.

Destiny Warfare – Android – besplatno

Pravi Destiny se još uvek nije pojavio na Androidu, ali nas zato za tu mobilnu platformu očekuje gomila klonova i Destiny Warfare je jedan od boljih.

Igrači bivaju smešteni u futurističko okruženje ispunjeno ratom gde imaju prilike da odabberu neku od 4 klasa – Recruit, Saboteur, Tank i Assault. Destiny Warfare pruža dosta različitih modova igranja sa puno različitog oružja u ponudi, a jedan od izuzetno zanimljivih dodataka u igri je slaba gravitacija i mogućnost upotrebe jetpackova.

Kontrole su poprilično dobro prilagođene za igranje na mobillnim uređajima i veoma su lake, a optimizacija je takođe na zavidnom nivou. Tokom igranja jedina veća zamerka koja se nameće je spawnovanje neprijatelja iza vaših leđa, što može biti dosta iritantno.

Friday the 13th: Killer Puzzle – Android, iOS – besplatno/mikrotransakcije

Još jedan interesantan puzzler je došao u našu rubriku ali ovoga puta sa horor elementima zato što je u pitanju Friday the 13th.

Ovde nismo u ulozi nesrećnih tinejdžera u borbi za svoj život, već kao krvožedni Džejson na misiji da osveti svoju majku. U igri je potrebno naći put do svojih žrtava što ponekada nije baš lako već zahteva dosta razmišljanja od strane igrača, ali tu su hintovi koji pomažu.

Pri kraju svakog nivoa se pojavljuje finalna osoba za egzekuciju kod koje morate pogoditi pravu crvenu zonu za krvavo ubistvo što podiže Blood Lust level potreban za napredak kojim se otključavaju nova oružja i drugi dodaci.

Nivoa ima na pretek i svaki je tematski inspirisan kultnim filmovima o ovom ubici, tako da će vas igra držati zainteresovanim dobru porciju vremena.

Time Surfer – Adroid, iOS – besplatno/mikrotransakcije

Zaplet prost, kontrole još prostije – pobeći od sigurnog kraja univerzuma.

Time Surfer je izuzetno simpatična igra sa mnoštvom kolorita i prelepog pixel arta koji vas prosto uvlače u svet na ivici apokalipse. Ovde je potrebno uzimati zalet na spustovima, takozvana dive sposobnost, koja daje ubrzanje igračima al i mogućnost izbegavanja prepreka, na levoj polovini ekrana telefona se pritiskom prsta vreme vraća unazada, kako bi ispravili grešku, kao na primer udarac u kutije ili sakupljanje nekog bitnog bonusa.

Pored bežanja od opasnog kraja igrači će moći da sakupljaju razne dodatke kao što su magneti za sakupljnje energije koja pomaže u vraćanju vremena i brojni drugi dodaci.

Time Surfer posdje izuzetno smirujuć i kežual gejmplej sa divnim vizuelnim elementima, što je razlog da je što pre skinete sa Play ili Apple prodavnice.

Human Evolution Clicker Game – Android – besplatno/mikrotransakcije

Ako volite igre u kojima je potrebno tapkati/kliktati do besvesti kako biste ostvarili neki cilj, onda ne gledajte više zato što je Human Evolution tu za vas.

U ovom clickeru započinjete tako što pucanjem mehurića koji padaju nakon određenog vremena i njihovim otvaranjem se dobija obični DNK lanac. Spajanjem dva takva “organizma” nastaje bakterija, a kada se dve bakterije spoje nastaje ameba, pa biljka, potom rak i tako dalje do se ne dođe do modernog čoveka pa se prelazi u futuristički period.

Svaki organizam svake sekunde izdaje određenu količinu novičića i što je napredniji ogranizam to se dobija više novca, koji se koristi za kupovinu stvorenja(ako nećete da čekate previše) i kupovinu nadogradnji u vidu automatskog sakupljanja novca i skraćivanja vrmena porebnog za pojavljivanje mehurića.

Igra je donekle zanimljiva ali je potrebno stvarno puno grindati kako bi napredovali u kasnijim nivoima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top