PlayStation 4

Playstation 5 će koristiti AMD Ryzen procesor?

O petoj generaciji Playstation konzola čujemo baš dosta novih detalja i glasina ovih dana, a jedna od zanimljivijih je i ta da će nova Sonijeva konzola koristiti AMD Ryzen procesore.

Glasina se pojavila na sajtu Phoronix, koji je otkrio da jedan od zaposlenih u Soniju radi na podršci za AMD Ryzen arhitekturu u LLVM kompilatoru, koji ima zadatak instrukcije prevodi u čitljivi kod kako bi ih računar(u ovom slučaju procesor) obradio. Podrška se ogleda u prilagođavanju i optimizaciji procesora kako bi imao što iskorišćeniju snagu, a pošto PS4 i PS4 Pro koristi potpuno drugačiju vrstu AMD procesora, ovo može da znači samo da se radi o Playstation 5 konzoli.

Iako se radi o glasini ovo je vrlo verovatno, pogotovu kada pogledamo samu arhitekturu novih AMD-ovih procesora i njihovi moć uz nisku potrošnju energije, a podsećamo vas da PS4 koristi AMD procesor kao i Radeon grafiku, što takođe povećava verovatnoću da je ova glasina istinita.

Između ostalog, vođa Playstationa je izjavio kako je PS4 ušao u finalnu fazu životnog ciklusa, što naravno nije neki povod za uzbunu, već jednostavno znači da će prodaja konzola krenuti da opada, i da će se u daljem periodu izdavač više okrenuti ka digitalnim servisima(PS Plus) i razvoju novih ekskluziva.

Ova izjava takođe upućuje da nam se bliži dolazak “petice”, ali brojni izvori upućuju na to da će se to dogoditi 2021. godine, a lako se može desiti da i je i ranije vidimo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top