PC

Apple odbio Steam Link aplikaciju za iOS

Valve je nedavno najavio da će Steam korisnicima omogućiti da igraju video igre iz svojih biblioteka na mobilnim uređajima, što se sada i desilo na Androidu, ali je od Applea stigao hladan tuš.

Kompanija Apple, proizvođač uređaja koji koriste iOS, je prosto odbila dolazak Steam Link aplikacije na Apple Store sa objašnjenjem da je u pitanju “konflikt u biznisu”.

Još čudnije je to što je Apple prvo prihvatio aplikaciju, pa je nakon par dana stigla drugačija odluka od kompanije u kojoj stoji da moraju odbiti Steam Link zato što dovodi do “konfilkta u biznisu”.

Apple nije otkrio pravi razlog odbijanja Steamove aplikacije, ali su šanse da se radi o tome što donekle dolazi do ugrožavanja prodaje aplikacija i igara na samoj Apple prodavnici.

Valve je bio objavio da Steam Link stiže na obe mobilne platforme pre nego što je stigla naknadna odluka o odbijanju, pa su mnogi fanovi razočarani i besni, pogotovu iz razloga što već naručili neku vrstu kontrolera(potrebnog za igranje igara na telefonu) koji im inače ne pravi potrebu.

Šire objašnjenje možete pročitati u tvitu ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top