PC

Iz EA poručuju: Nastavljamo praksu Loot kutija

Kompanija Electronic Arts je juče imala tradicionalni konferencijski poziv sa njenim investitorima, gde je CEO firme, Endru Vilson, izneo izveštaj o prethodnom poslovanju, kao i o budućim planovima.

Tu smo saznali da je fiskalna godinama za nama bila pravi bum za EA, i da je rast nikada veći, pogotovo u digitalnoj sveri “usluga”.

Zbog toga nas i ne čudi, da će i pored svih silnih negativnih kritika i katastrofalno lošeg PR-a koji je nastao prošle jeseni zbog p2w sistema u Star Wars: Battlefront 2, ova kompanija i dalje nastaviti da “gura” sistem Loot kutija u svojim igrama.

Ovo je potrvdio i sam Endru Vilson, rekavši da ne vidi da je recimo sistem Ultimate Team u FIFA igrama kockanje, jer igrači ne mogu da prodaju ono što tu dobiju, i uvek znaju koliko će stvari da odbiju za ono što kupe.

Ali je takođe i naglasio da će sve buduće forme mikrotransakcija u igrama ubacivati tako što će se pažljivo savetovati sa timom advokata i u skladu sa regulacijama i preporukama tela koja se bave ovime, tako da izgleda ih ipak brine to što su Belgija, Havaji, Holandija i druge zemlje krenule u lov na ovakve prakse.

Videćemo da li će im se to odbiti o glavu, ili će igrači nastaviti da “gutaju” Loot kutije bez problema.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top