PlayStation 4

Nove glasine upućuju da Playstation 5 dolazi sa AMD procesorom i Navi grafikom

Sony tokom svoje E3 prezentacije nije otkrio sledeću generaciju Playstation konzole, što znači da se nastavlja sa glasinama koje se svakoga dana pojavljuju širom interneta.

Još tokom prošlog meseca se pojavila glasina da će Playstation 5 koristiti AMD-ov Ryzen procesor, koju nam je otkrio jedan od zaposlenih koji radi na optimizaciji ove vrste procesora.

Najnoviji niz glasina koji takođe dolazi sa tvrdnjom da će petica pod haubom imati upravo neki od Ryzen procesora dolazi od strane portala Forbes, koji je od anonimnih izvora saznao još i da će se koristiti Navi tehnologija kao grafički pokretač.

Soni je i tokom izrade Playstation 4 konzole sarađivao sa kompanijom AMD, tako da nas ove glasine ne čude. Ono što nije otkriveno je kakva će Navi grafika, koja potiče iz Radeon Technologies, zapravo biti i koliko će biti naprednija u pogledu grafičkih sposobnosti i termalnog dizajna, a ne zna se još ni da li će konzola posedovati neki od već postojećih Ryzen čipova ili se radi na specijalnom čipu.

Sa druge strane, polako su počele da se pojavljuju i glasine za sledeću generaciju Majkrosoftovih konzola, gde za sada znamo da će postojati više uređaja koji nose kodno ime Skarlet, kao i da se njihov dolazak očekuje za 2020. godinu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top