Mobile

U pokretu – Android igre

Ovaj tekst je originalno izašao u junskom 116. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

 

Shatterbrain – Android, iOS

Rešavanje zagonetki na mobilnim uređajima je uvek u modi zbog čega stalno viđamo gomilu sličnih igara.

Ovoga puta nam je za oko zapao Shatterbrain, mozgalica u potpunosti bazirana na fizici, gde je potrebno crtati oblike(loptice, tačke, itd) kako bi razbijali razne strukture u što manjem broju poteza, dok je potrebno izbeći crne kocke, koje na dodir resetuju nivo.

Igra u potpunosti dopušta igračima da budu što kreativniji u rešavanju zagonetki i naravno što brži, jer će se tako plasirati na višem mestu na tabeli sa ostalim igračima.

U početku se susrećemo sa dostalakim zagonetkama dok u kasnijim nivoima postoji pravi izazov za rešavanje, a pošeljno je prikupiti što više zvezdica, jer se tako otključavaju nove zagonetke

Dead Rivals – Zombie MMO – Android, iOS

Od Gamelofta nam stiže novi brzopotezni akcioni RPG u kojem smo u borbi protiv ogromnih hordi zombija ali i drugih igrača kako bismo što duže opstali u uništenom svetu.

Pred igračima su tri jedinstvene klase sa produbljenom kastomizacijom pošto postoji mogućnost promene arsenala kao i nadogradnja skillova. Skoro kao u svakoj zombie igri, i ovde je potrebno graditi sklonište i sakupljati razni loot.

PvP elemenat je prilično zgodan, zato što je moguće udružiti se sa ostalim igračima u borbi ili ih možete prevariti i eliminisati, a tako i oni mogu vas. Osim slobodnog lutanja postoje i skriptovane misije u vidu bega iz opasnih oblasti, borbe protiv talasa neprijatelja, a tu su i boss fajtovi.

The Mooseman – Android, iOS

Ugro-finska kultura je dosta slabo istražena u sferi današnje gejming industrije, ali postoji par odlučnih developera koji se trude da nam donesu ukus tog sveta i mitologije.

Tako nas Mooseman smešta u Srednji Svet u kojem ljudi žive, a gde se nalaze i razni duhovi koji čuvaju tajne od ljudi. Mi smo upravo na zadatku da otkrijemo što više tajni i prikupimo artifakte koji će nam ispričati divne priče.

Gejmplej funkcioniše po kretanju sa leve na desu stranu ekrana i interakcija se vrši tako što naš protagonista menja maske koje mu dozvoljavaju da vidi svet mrtvih i svet živih. Upravo uz pomoć maski će moći da nadvlada razna neprijateljski nastrojena stvorenja i duhove.

Iako se čini blago monotonom igrom, mitološki elementi su poprilično prijatni, što je glavni razlog da ostanete u priči do kraja.

Dragon Storm – Android, iOS

Dragon Storm je još jedan od onih akcionih RPG-ova gde je glavni cilj levelovati iz nivoa u nivo savladavanjem raznih neprijatelja.

Karakter je fiksiran za centralnu poziciju na ekranu i sa pomoću dva dugmeta na ekranu napada sa leve i desne strane. Pored klasičnog napada postoji i specijalna sposobnost zajedno sa drugim bonus napadima.

Raznolikost neprijatelja je dobra i postoje dobre varijacije u načinu napada iako sve ide ka centru, to jest karakteru, i oni postaju sve jači iz nivoa u nivo. Karakter može nadograđivati mač, štit i još neke finese uz pomoć zlatnika, koji se moramo priznati poprilično sporo prikupljaju, dok su neka alternativa dijamanti, odnosno premijum valuta, kojom se mogu kupovati i randomizovane loot kutije. Zbog prisustva mikrotransakcija u određenim delovima se stiće utisak da je potrebno dati novac za prelazak a ne igrati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top