PC

Caller’s Bane (Bivši Scrolls) postao potpuno besplatan za igranje!

Scrolls

Studio Mojang, koji je svetsku slavu stekao po ultra-popularnom planetarnom hitu Mincraft, je 2014. godine plasirao i zanimljivu strateško-kartičnu igru Scrolls, koja je publici verovatno najpoznatija po neslavnom pokušaju Bethesde, odnosno njihovog vlasnika Zenimax, da tuži Mojang zbog korišćenja reči “Scrolls” u naslovu, što je po njima moglo da “zbuni” korisnike da igra ima neke veze sa njihovom franšizom The Elder Scrolls. Na sreću po Mojang, ali i mnoge druge manje studije koji bi mogli na ovaj način da budu zlostavljani od strane velikih, ovaj slučaj je odbačen kao neosnovan i Mojang je zadržao pravo da igru zove Scrolls.

Ipak, igra nije uspela da uhvati zamah i dovoljnu popularnost da bi bila održiva, pa je još 2015. Mojang rekao da će u jednom trenutku ugasiti servere, što se i desilo 3 godine kasnije, odnosno februara ove godine. Na sreću po fanove ove igre, Mojang je iza zavese radio i na tome da omogući igri da nastavi da živi i danas je došao taj dan.

Igra je postala potpuno besplatna za igranje svakom ko želi da je igra. I klijent igre, ali i serveri, se daju potpuno besplatno na korišćenje svakom ko to želi. Kako više nema zvaničnih servera, da bi se igra igrala potrebno je da neko održava privatni server, pa se zato potrebni fajlovi i alati za servere takođe daju džaba. Osim što ćete moći da održavate server za igranje, ovo znači da ćete tu moći i da radite šta god želite, odnosno da se “igrate” sa balansom igre i sami kreirate neke nove uslove što se tiče gejmpleja.

Ovo je svakako sjajan gest ovog studia jer je omogućio igri da nastavi da živi kroz fanove i one koji bi možda želeli da igraju igru, jer u današnje vremen “onlajn” igara, svaki prestanak zvanične podrške, nažalost često znači i smrt za igru.

Zajedno sa prelaskom u “besplatnu” igru, studio je konačno rešio i da promeni ime igre, bez ičijeg forsiranja, tako da se igra sada zove Caller’s Bane. Više informacija o svemu, kao i o tome kako da preuzmete igru i server besplatno, možete pronaći na zvaničnoj stanici igre.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top