PC

Da li su Japanci ovoga puta preterali?

Svi koji dovoljno dugo boravimo na Steamu i s vremena na vreme bacimo pogled na Steam prodavnicu, znamo za žanr anime igara “za odrasle”, koje na vrlo otvoren način koketiraju na ivici porno sadržaja.

Ovoga puta nam je stigao novi trejler za igru Dead Or Alive Xtreme Venus Vacation, koji pokazuje novu alatku za igrače, odnosno mogućnost da “povlačite” odeću ženskih karaktera u igri. Ok, ništa previše čudno, ali ono što je pomalo uznemiravajuće jeste što se očigledno radi o poprilično otvorenoj fantaziji seksualne agresije, pa čak i silovateljlskog ponašanja, jer devojke na japanskom govore stvari tipa “Ne!”, “Stani!”, “Nemoj!” i slične oblike nepristajanja i negodovanja na takvo ponašanje.

Ovo se sa jedne strane može tumačiti kulturološkim aspektom, jer je u Japanu fenomen čednosti i nevinosti mladih žena znatno prisutniji nego na zapadu, pa se zbog toga i ta fantazija neiskvarenih mladih žena/devojka i gura u ovakvim igrama, odnosno “nije da one ne žele, nego su previše čedne da bi otvoreno pristale”.

U svakom slučaju, oko ovog trejlera se na Redditu razvila zanimljiva i poprilično ozbiljna diskusija, koja prolazi kroz kultoruloške i psihološke momente, recimo zašto su ovakve stvari na zapadu više uznemiravajuće od makljanja i ubijanja ljudi, ili gaženja kolima u GTA. Neki korisnici su napravili paralelu između realističnosti, odnosno da što je nešto bliskije i realnije da se desi, to je više uznemiravajuće u igrama, dok se apstraktne i nerealne scene nasilja prihvataju jer su previše nerealne i daleke prosečnim igračima.

Trejler igre i pomenuto povlačenje odeće možete videti ispod, a ukoliko vas interesuje diskusija na Redditu, možete je pronaći na ovom linku.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top