PC

Analitičari predviđaju da će se video igre do 2022. godine prodavati samo u digitalnom formatu

Kako vreme prolazi distribucija video igara se sve više okreće ka digitalnom, dok je prodaja igara “u kutiji” postaje sve manja i manja, što dovodi do velikih problema prodavcima video igara kao što je Gamestop.

Sada analitičari Majkl Olson i Jung Kim, posredstvom izveštaja sa sajta Piper Jaffray, predviđaju da će distribucija video igara do 2022. godine, možda i kasnije, postati u potpunosti digitalna.

Analitičari su istakli još jedno predviđanje u vidu povećanja zarade od 2020. godine kod izdavača Activision, Electronic Arts i Take-Two i da će to biti kao posledica sve većeg broja igara po principu pretplata i striminga, što svakako donosi više novca nego standardna kupovina.

Naravno, analitičari možda i ne budu u potpunosti u pravu, jer i dalje postoji dosta posvećenih ljudi koji više vole da imaju igre na policama, ali je svakako zapaženo da digitalnim putevi beleže sve veći rast.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top