PC

Kreatorka Uncharted serijala napustila Electronic Arts, kaže da je njen Star Wars projekat praktično mrtav

Ejmi Henik je ljubiteljima igara najpoznatija kao idejni tvorac čuvenog Uncharted serijala na kome je radila u Naughty Dog studiju.

Početkom 2014. godine se pridružila Visceral Games kako bi tamo radila na novom Star Wars projektu, ali je nažalost jesenas taj studio ugašen, pa je i pomenuta Star Wars igra praktično otkazana, jer je po rečima EA bila previše linearna za ono što su oni želeli.

Ejmi je tada par meseci pregovarala sa EA, ali ih je konačno napustila još u januaru, samo što do sada to nije javno iznela.

Na pitanje novinara Eurogamera o tome da li je pomenuta Star Wars igra “živa”, jer je predata u ruke EA Vankuver studija, ona je rekla da je taj projekat sve samo ne ono što su oni zamislili, jer stavljanje igre u koncept otvorenog sveta potpuno menja originalnu zamisao i ideju iza igre.

Na pitanje šta ona trenutno radi, kaže da je nedavno osnovala nezavisni studijo i da radi konsultacije sa brojnim ljudima, te da ima želju da krene da istražuje polje VR igara.

Prava šteta i za Visceral Games i za pomenutu StarWars igru.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top